The Witcher Dizisi Konusu ve Oyuncuları Kimler

The Witcher Dizisi Konusu ve Oyuncuları Kimler?


The Witcher Dizisi Konusu


The Witcher dizisi, merakla beklenen bir diziydi.kitapları,video oyunlarıyla ünlü hale gelen serinin nihayet dizisi çekildi.

Dizinin çekimleri zor olacağı belliydi. Kitapta farklı zamanlardaki hikayeler halinde ilerliyordu. Örneğin iki eski dost karşılaşıp konuşmaya başlıyorlar sonra geçmişe gidip nasıl tanıştıkları anlatılıyor. Yenefer ise kitabın sonlarında görülüyor. Ciri’nin sadece ebeveyinlerinin tanışması anlatılıyor. Bu karmaşık duruma rağmen olabildiğince toparlamışlar.

Kitapta duygu dolu olan Refri’nin hikayesini izlerken biraz hayal kırıklığına uğradım. Ama kısıtlı süreyi düşününce senarist ve yönetmene hak verdim. Sonuçta kitap uyarlamalarında her zaman kesintiler yapılıyor. Sayfalarca anlatılan şeyleri tek bölüme sığdırmak mümkün değil.

The Witcher Dizisi Oyuncuları

The Witcher Dizisi Konusu ve Oyuncuları Kimler

Rivyalı Geralt rolü için Henry Cavill gerçekten çok güzel tercih olmuş. Yenefer rolünü oynayan Anya Chalotra da başarılı buldum.Henry Cavill ile sevgili rolü oynadığı düşünülürse bu durum göze çarpıyor. Geralt’ın küçük kızkardeşi gibi durduğu için ikilinin arasında bir kimya da yok. Ciri’yi oynayan Freya Allen ilk sezon için uygundu. Ama ikinci sezonda daha yıpranmış ve sertleşmiş bir Ciri görmeyi bekliyorum.

Stregor rolündeki Lars Mikkelsen iyiydi. Konseydeki büyücülerde ağırlıklarını hissettirmiş. Cadı avı benzeri, lanetli prenseslerin yakalanmasını işlemelerini çok isterdim. Ama yine süre kısıtlaması sorunu ile karşılaşıyoruz. Bu yüzden beklentileri düşük tutmak gerekiyor.

The Witcher Dizisi Hikayesi

The Witcher Dizisi Konusu ve Oyuncuları Kimler

Serinin ana karakteri Rivyalı Geralt, canavarlarla savaşması için yetiştirilmiş. Acımasız testler ve mutasyonlar sonucunda tehlikeli bir avcı haline gelmiş. Kitapta daha sempatik olan Geralt dizide biraz sertleştirilmiş.

Witcher evreninde büyü ve canavarlar gündelik yaşamın önemli bir parçasını oluşturuyor. Kralların büyücü danışmanları var. Witcherlar canavarları avlayarak halka iyilik yapıyor olmasına rağmen insanlar onlara karşı temkinli yaklaşıyorlar. 

Ana konular fantastik hikayelerin etrafında dönse de arka planda politika ve güç savaşlarını görebiliyoruz. Tabi insan faktörü ve bireysel hatalar bu hikayelerde daha belirleyici oluyor.

Hiç yorum yok

DİKKAT !!!
1- ''İsimsiz'' olarak yorum yapmak için ''Yorumlama Biçimi'' bölümünden ''ANONİM''i seçin.
2- Takma adla yorum yapmak için ''ADI/URL''yi seçerek herhangi bir isim yazın.
3- Kendi isminizle yorum yapmak için GOOGLE hesabını seçin.
4- Lütfen yorum yazarken yazım ve noktalama kurallarına uyun.
5- Hakaret, küfür ve link içeren yorumlar onaylanmayacak veya onaylansa bile silinecektir.
6- Yorumunuza cevap yazıldığında size e-posta gönderilmesini istiyorsanız BENİ BİLGİLENDİR kutucuğunu işaretleyiniz.